Юрій Камінський убив товариша та його сина

— Задолжал Максиму около 2 тысяч гривен. Из-за этого начался скандал, потом — драка. Я схватил нож, который лежал рядом на столе, и ударил его. ­Ребенок в другой комнате играл на компьютере. Вбежал на шум. Начал защищать отца. Я его тоже резанул, — розповідає на допиті в поліції 29-річний Юрій Камінський із Дніпропетровська. 1 квітня він убив, розчленував та спалив тіла 30-річного Максима Кузнецова та його сина Михайла, 13 років.

Кожні вихідні хлопець їздив до батька в Амур-Нижньодніпровський район міста. Його батьки розлучилися понад рік тому.

— Онук із радістю їздив до тата. В нього можна було байдикувати, спати до обіду. ­Ніхто не примушував робити уроки чи допомагати по господарству, — каже Валентина Жилка, баба Михайла.

3 квітня Михайло мав повернутися додому. Збирався йти на репетицію танцювального гуртка. На дзвінки матері Олени ні син, ні його батько не відповідали. Потім телефони вимкнули.

— Тоді прийшло повідомлення з телефону Міші. Було написано, що вони відпочивають на дачі у знайомих. Не відповідає, бо поганий зв’язок. На якій дачі? Це було дивно. Та й есемеску не Міша писав, бо в тексті було багато граматичних помилок. Він їх не зробив би, у школі гарно навчався, — говорить Валентина Гнатівна. — Готувався до танцювального конкурсу. Ми костюми знайшли.

Про зникнення Михайла рідні заявили в поліцію вранці 4 квітня.

— Поліцейські перевірили будинок, де жив батько хлопчика. Там був розбитий акваріум, розкидані речі. Скрізь — плями крові. Автомобіля господаря на місці не знайшли. З’ясували, що з хати зник фотоапарат, незначна сума грошей, — розповідає Ганна Старчевська із Дніпропетровської обласної поліції. — Дізналися, що ввечері 1 квітня в Максима був знайомий, з яким працювали разом — рік установлювали кондиціонери.

6 квітня поліцейські приїхали додому до Юрія Камінського. Його цивільна дружина не знала, де чоловік. У дворі за будинком було попелище. У ньому — рештки тіл. Камінського оголосили в розшук. 14 квітня затримали.

Розповів, що вбитих відніс у ванну, розчленував. Склав усе в сумки. Автомобілем Кузнецова відвіз додому.

— Замотав тіла в ковдру й за хатою підпалив. Два дні шини підкладав, щоб вогнище не гасло, — додає Камінський. — Пересиджував у товариша. Знав, що мене шукають.

— Затриманий мав дві судимості — за крадіжку та нанесення тілесних ушкоджень. Вживав наркотики. Деякий час переховувався. На зв’язок із рідними не виходив. Дружина уже тепер каже — здогадувалася, що то могло горіти. Та боялася казати щось чоловікові. У справі вона проходить як свідок, — додає Ганна Старчевська.

Юрієві Камінському загрожує довічне ув’язнення.

— Родители у Юры крутые были. Мать — замначальника налоговой, папик — бизнесмен. Он и его брат учились в частной школе, золотая молодежь. А потом Юра пошел по наклонной, — розповідає Володимир, прізвища просить не вказувати. Раніше товаришував із Юрієм. — 2005 року він підрізав таксиста. Відсидів. Потім зійшовся з цією жіночкою, вона дитину мала. ­Народили спільну дівчинку, зараз їй рочків зо 3. На роботу влаштувався, але зарплати не вистачало на сім’ю й наркоту. Постійно позичав або крав. Колишні спільні знайомі скаржилися не раз, що то 500 гривень стягнув, то тисячу. Ми давно не спілкуємося. Кажуть, брат його дружини теж сидить за вбивство.

Михайла й Максима Камінських поки що не поховали. Тривають експертизи.

— Ребёнок и его отец умерли жуткой смертью. Я в шоке от такой жестокости. Их останки опознают по ДНК-експертизе, от тел практически ничего не осталось, — розповідає 32-річний Іван Кирилов із Дніпропетровська. Його син раніше навчався з Михайлом у школі. — Вихованням хлопця займалася вся сім’я. Дома в нього — багато грамот. Там і виграші на танцювальних конкурсах, і перші місця з математики. Був талановитий, розумний. До останнього всі вірили, що із ним усе гаразд. Його батько відповідально ставився до своїх обов’язків.

Убивця дівчинки помер у ізоляторі

39-річного Сергія Шипуліна з Кіровограда знайшли мерт­вим у камері слідчого ізолятора 19 квітня. 8 квітня убив хрещеницю 7-річну Софію Амандій. Тіло дитини розчленував і склав у пакети в гаражі.

Шипуліна затримали вночі біля будинку. Мав у рюкзаку договір із сатаною. Планував убити ще трьох дітей. 11 березня суд відправив Шипуліна в СІЗО без права внесення застави. Він просив медичного обстеження. Перебував в одиночній камері. Під час останнього обходу на слова інспектора не відреагував. Лікарі “швидкої” намагалися реанімувати його. О 20:10 констатували смерть. Її причини встановлюють.

Источник

Ще новини

Leave a Comment